Bandenservice

Autobedrijf Rudie Wetering biedt u talloze merken tegen scherpe prijzen. Wij beschikken over een breed assortiment zomer- en winterbanden en kunnen alle maten leveren.

 

Winterband

Heeft u er al eens bij stilgestaan hoe groot het contactoppervlak is tussen uw banden en de weg?

Maak eens een vuist met uw rechterhand en zet deze tegen de uitgestrekte linkerhand... Iets minder dan een handpalm van oppervlakte heeft u om uw wagen van een dikke ton stabiel op de weg te houden tijdens een bocht, accelleratie of remmanoeuvre. Laat uw banden dus op tijd controleren op profieldikte en spanning. Vanaf 7° C maken winterbanden een opmerkelijk verschil doordat ze ondanks de koude, soepeler blijven dan zomerbanden en meer water of sneeuw kunnen verplaatsen door meer hun uitgesproken profiel.

Winterbanden bieden maximale veiligheid door meer grip en een veel kortere remweg onder de 7°C. Ze zijn speciaal afgestemd op regen en sneeuw. De kans op persoonlijk letsel voor u en anderen is aanzienlijk minder. Rijden op winterbanden is per saldo niet duurder, immers uw zomerbanden slijten niet in de winterperiode. In een aantal wintersportlanden zijn winterbanden verplicht en riskeert u een boete bij geen gebruik.

 

Autobanden wisselen (zomer- en winter)

Laat uw winter- en zomer banden op tijd wisselen. Dit bespaart geld, want als u bij verkeerde temperaturen door rijd op uw winter- en of zomer banden slijten uw banden sneller.

 

Opslag van uw banden

U kunt uw winter - en zomerbanden tegen een kleine vergoeding per jaar door ons laten opslaan. Dit bespaart uw opslagruimte en vervoer van uw banden.

 

Uitlijnen en balanceren

Met een goed uitgelijnde auto rijdt u veiliger, zuiniger en comfortabeler, ook slijten uw banden en auto-onderdelen minder snel. Door de banden te balanceren, ervaart u minder trilling, heeft u beter contact met de weg, een regelmatige bandenslijtage en hoger rijcomfort.

 

Reparatie autobanden

Wij kunnen bijna elke lekke band repareren. U bent zó weer op weg. Wacht niet te lang met reparatie. Te lang doorrijden kan onherstelbare schade aan de binnenzijde van uw band veroorzaken waardoor reparatie onmogelijk wordt.

 

Banden vervangen en uitlijnen doen we terwijl u geniet van een lekkere kop koffie.

 

Afspraak maken

Bel nu Autobedrijf Rudie Wetering, telefoonnummer 0572 - 331309 voor een snelle afspraak of vul het online contactformulier in.